In de afgelopen jaren is het gebruik van dashcams steeds populairder geworden bij autobezitters. Dashcams zijn kleine camera’s die tijdens het rijden op het dashboard van een voertuig en opnames zijn gemonteerd. Ze kunnen waardevol bewijs leveren in het geval van een ongeval of ander incident op de weg. Met zoveel opties die op de markt beschikbaar zijn, kan het echter een uitdaging zijn om de beste dashcam voor uw behoeften te kiezen. In dit artikel bespreken we enkele van de factoren waarmee u moet overwegen bij het selecteren van een dashcam. Bezoek nu Beste dashcam

Video kwaliteit

Een van de meest kritieke factoren om te overwegen bij het selecteren van een dashcam is videokwaliteit. U wilt een dashcam die heldere en gedetailleerde beelden kan vastleggen, zelfs bij weinig licht. Zoek naar een dashcam met een resolutie van ten minste 1080p, maar idealiter 4K, die de meest gedetailleerde afbeeldingen zal bieden. Sommige dashcams bieden ook functies zoals nachtzicht en HDR (hoog dynamisch bereik) voor een verbeterde beeldkwaliteit.

Kijk hoek

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de kijkhoek van de dashcam. Een bredere kijkhoek kan meer van de weg vastleggen en een uitgebreider uitzicht op de omgeving bieden. Zoek naar een dashcam met een kijkhoek van minimaal 120 graden, maar idealiter 150 graden of meer.

Opslagcapaciteit

Dashcams registreren beelden continu, dus je hebt een dashcam nodig met voldoende opslagcapaciteit om alle beelden op te slaan. Sommige dashcams gebruiken intern geheugen, terwijl anderen microSD -kaarten gebruiken. Zoek naar een dashcam met ten minste 32 GB opslag, maar idealiter 64 GB of meer. Sommige dashcams bieden ook lusopname, die automatisch oude beelden overschrijven wanneer de opslag vol is.

Extra functies

Sommige dashcams worden geleverd met extra functies die nuttig kunnen zijn. Sommige dashcams hebben bijvoorbeeld ingebouwde GPS, die uw locatie en snelheid kunnen volgen. Anderen hebben Wi-Fi-connectiviteit, zodat u documents draadloos kunt overbrengen naar uw smartphone of computer. Sommige dashcams hebben ook ingebouwde sensoren die ongevallen kunnen detecteren en automatisch beelden kunnen opslaan.

Merk en prijs

Ten slotte is het belangrijk om het merk en de prijs van de dashcam te overwegen. Hoewel er veel betaalbare dashcams beschikbaar zijn, is het de moeite waard om te investeren in een hoogwaardige dashcam van een gerenommeerd merk. Zoek naar merken die goede klantenondersteuning en garanties bieden. De prijs van een dashcam kan sterk variëren, maar een hoogwaardige dashcam kost meestal tussen $ 100 en $ 200.